T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / KOCASİNAN - Hacı Mustafa Postaağası Özel Eğitim Meslek Okulu

okulumuz

Okulumuzun temeli 24.09.1984 tarihinde  Cumhurbaşkanımız sayın Kenan EVREN tarafından atılmış ve kısa süre içerisinde Kayserili hayırsever işadamı sayın H.Mustafa POSTAAĞASI tarafından inşaat tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Metin EMİROĞLU tarafından 14.11.1985 ‘de eğitim öğretime açılmıştır.Ancak okulumuzu yaptıran Sayın H.Mustafa Postaağası okulun açılışından 50 gün önce hakkın rahmetine kavuşmuştur.Kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz.

1985-1992 yılları arasında 6 yıl Eğitilebilir Çocuklar İş Okulu olarak, ilköğretim düzeyinde Zihinsel ve işitme engelli öğrencilere hizmet vermiştir.

1993-1994  eğitim öğretim yılında bakanlık oluru ile okulumuzun ismi değiştirilerek Meslek Okulu adını almış, Eğitilebilir Zihinsel Engelli Öğrencilerin ortaokul bölümüne hizmet vermeye başlamıştır.

1999-2000 eğitim öğretim yılında Mesleki Eğitim Merkezi olarak yeniden ismi değiştirilen okulumuz ilk yılı hazırlık olmak üzere 4 yıl eğitim vermeye başlamış ve 8 yıllık temel eğitimini tamamlayan 20 yaşından gün almamış Eğitilebilir düzeyde Zihinsel Engelli öğrencilere hizmet vermiştir.

27.12.2004 tarihinde bakanlık oluru ile okulumuzun ismi tekrar iş Okulu olarak değiştirilerek bu tarihten itibaren İş Okulu olarak devam etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 5. ve 45.maddesi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

Türk Milli Eğitiminin Genel Amaç ve Temel İlkeleri doğrultusunda, İlköğretimlerini tamamlayan genel ve mesleki ortaöğretim programlarına devam edemeyecek durumda olan ve 21 yaşından gün  almamış  özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin;

       a)Toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen,üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini,

       b)Toplum içinde bağımsız yaşamaları ve kendi kendilerine yeterli bir duruma gelmelerine yönelik temel yaşam becerilerini geliştirmelerini,

c)Uygun eğitim programları ile özel yöntem, personel ve araç-gereç, kullanarak; eğitim ihtiyaçları,yeterlilikleri,ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üst öğrenime,iş ve meslek alanlarına ve hayata hazırlanmalarını amaçlar.denilmiştir.

Okulumuzda 1995 yılından itibaren İşletmeler Daire Başkanlığı tarafından döner sermaye açılması kararlaştırılmıştır.Döner sermayenin açılmasıyla öğrencilerimizin mesleki becerilerinin gelişmesi,sosyal hayata daha iyi uyum sağlaması ve üreterek ülke ekonomisine katkı sağlaması amaçlanmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.07.2013 - Güncelleme: 11.10.2023 14:05 - Görüntülenme: 1531
  Beğen | 2  kişi beğendi