Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Tüm Dünya Çocuklarına Armağan Ettiği,

Bağımsızlığımızın Sembolü Olan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.

Otizm eksiklik değil, farklılıktır. Farkındayız ve her zaman yanınızdayız.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinin E KPSS yolculuğunda 2. deneme sınavı yapıldı. Sınavın hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Öğrencilerimiz sınav heyecanını yaşadı. EKPSS ön hazırlık kapsamında öğrencilerimize deneme sınavı yapılmıştır. Sınavın hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri okulumuzu ziyaret etmişlerdir. Ziyaret kapsamında misafir öğrencilere okul tanıtımı ve down sendromu hakkında bilgilendirme çallışması yapılmış olup, misafir öğrenciler ile okulumuzun öğrencileri ortaklaşa bir şekilde ''Kesme-Yapıştırma'' içerikili faaliyet gerçekleştirmiştir. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler, 2011 yılında 21 Mart'ı Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan etmiştir.
Down Sendromu genetik bir farklılıktır. Sıradan bir insan vücudunda 46 kromozom bulunurken, down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. Kromozomları olması nedeni ile 47 olmaktadır. Bu nedenden dolayı her yıl 3. Ayın 21. Günü farkındalık günü olarak kabul edilmiştir. Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, bireyin hayatı boyunca devam eden bir farklılıktır.

Mrt

Çanakkale Zaferi´nin 109. yıl dönümü okulumuzda kutlanarak Şehitlerimizi anma töreni düzenlendi.

18 Mart Şehitler Günü´nde bu toprakları bize vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

12 Mart 1921´de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı´mızın 103. yılını okulumuzda yapılan etkinliklerle kutladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir hayat özlemlerini ifade ettikleri gündür. Kadınlarımızın bu manalı ve özel gününü yürekten kutlarız.

2024-EKPSS Başvurularının Alınması

2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS), 28 Nisan 2024 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 12-29 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

2024-EKPSS: Kılavuzu ve Başvuru Bilgileri

Şbt

6 Şubat'ta 11 ilimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden binlerce insanımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Şbt

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS), 8-9 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacaktır. 8 Haziran 2024 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ock

Bütün öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kaliteli, verimli, sağlıklı ve huzurlu bir ara tatil geçirmeleri temennisiyle, iyi tatiller.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenecek.