KAYSERİ / KOCASİNAN - Hacı Mustafa Postaağası Özel Eğitim Meslek Okulu

Otizm eksiklik değil, farklılıktır. Farkındayız ve her zaman yanınızdayız.

Mrt

Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler, 2011 yılında 21 Mart'ı Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan etmiştir.
Down Sendromu genetik bir farklılıktır. Sıradan bir insan vücudunda 46 kromozom bulunurken, down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. Kromozomları olması nedeni ile 47 olmaktadır. Bu nedenden dolayı her yıl 3. Ayın 21. Günü farkındalık günü olarak kabul edilmiştir. Down Sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, bireyin hayatı boyunca devam eden bir farklılıktır.

Mrt

Çanakkale Zaferi´nin 108. yıl dönümü okulumuzda kutlanarak Şehitlerimizi anma töreni düzenlendi.

18 Mart Şehitler Günü´nde bu toprakları bize vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

1-7 Mart deprem haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda deprem ve tahliye tatbikatı yapılmıştır.

Mrt

12 Mart 1921´de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı´mızın 102. yılını okulumuzda yapılan etkinliklerle kutladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Abdullah Gül Üniversitesinde gösterimizi gerçekleştirdik. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencileri ile birlikte Kocasinan İlçe Milli Eğitim müdürümüz Bahameddin Karaköse'yi ziyarette bulunduk. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gösterilerine davette bulunduk.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Programı okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen program ile coşkulu bir şekilde kutlandı.

Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor ve programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuzda; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümü sebebiyle 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı düzenledik. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 99. yılında Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anarak Cumhuriyet Bayramını kutladık. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısınını gerçekleştirdik.

Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantımızı velilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

Yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerine çalışmalarında başarılı bir dönem geçirmelerini temenni ederiz.

Ekm

Öğrenci ve velilerimize yönelik broşür ile bilgilendirme çalışmalarında kullanacağımız broşürlüklerimiz okulmuzda yerlerini aldı. Broşürlüklerin yapımında emeği geçen Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı öğretmeni İlhan BAŞOL, El Sanatları Teknolojisi Alanı öğretmeni Zeynep ŞAHİN ve Görsel Sanatlar öğretmeni Aynur ÇİMEN'e teşekkür ederiz.

Ekm

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubesi birimi tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik emniyet kemeri simülasyon aracı ile uygulamalı eğitim verilmiştir.